LAKRITSKOCKENS CITRUSSALLAD MED RÄKOR
Perfekt att ha med kylväskan till stranden eller annan utflykt - fräscht, gott och nyttigt!
Gör såhär:
Tina upp räkorna. Rör ihop lakrits och sanschopeppar, citronzest från en halv citron, 2 msk örtkrydda och 2 msk olja. Marinera sedan räkorna i detta. Stek på räkorna på en varm panna. Skala och skär upp lök. Blanda romansallad och bladspenat med majonnäs. Hacka upp mandel. Torr-rosta den innan servering. Dela avokadon. Grilla avokadon lite lätt innan du lägger den på salladen.
Servera salladen med räkor, rostade mandlar & grillad avokado!
Recept på citrussallad med räkor (5 portioner):
- 400 g scampi
- 2 tsk lakrits & sanschopeppar
- 1 st citron
- 2 msk ört och myntakrydda från Mill & Mortar (den hittar ni här)
- 2 msk solrosolja eller olivolja
- 2 st schalottenlök
- 100 g sötmandel
- 500 g bladspenat och romansallad
- 4 dl majonnäs, du hittar vår hemmagjord majonnäs här!
- 2 st avokado
Recept & Bilder av @foodgeekz - För fler liknande recept, besök https://foodgeekz.se/